Voeding volgens PHP

Wetenschappers zijn het er over eens dat onze lichaamsprocessen met betrekking tot voeding bijna 100% gelijk zijn aan die van onze voorvaderen; de ‘Caveman’. Ons lichaam is nog niet mee geëvolueerd met de veel gebruikte producten zoals cornflakes, granen en bijvoorbeeld frisdranken. We zijn dus in feite nog steeds allemaal ‘Caveman’.

Professor Dr. Cordain, auteur van ‘The Paleo Diet’ heeft aangetoond dat vanaf het moment dat de mens zelf granen etc. ging verbouwen, de hoe- veelheden aminozuren, vitaminen en mineralen in het lichaam afnamen. Tevens nam hij de volgende opmerkelijke feiten waar:

• toename van kindersterfte
• kortere levensduur
• toename van infectieziektes
• toename van zink tekorten
• toename van bot afwijkingen
• toename van gebitsproblemen

Het succes van bijvoorbeeld het ‘Atkins Dieet’ is mede te danken aan het weglaten van koolhydraten uit graanproducten uit de voeding. Vandaar dat, zoals gezegd, het volgen van een eetpatroon zoals dat van de ‘Caveman’ zo effectief is als het gaat om gewichtsverlies en optimalisering van je bodycomposition!

Indien je twijfelt over bepaalde voedingsstoffen/producten, vraag jezelf dan af:
Zou een ‘Caveman’ dit voedsel tot zijn beschik- king hebben gehad? Ofwel: alles wat vliegt, zwemt, rent, groen is maar geen barcode bevat is toegestaan! We maken echter een uitzondering in enkele magere zuivel- en graanproducten afhankelijk of u deze producten goed verdraagt / tolereert.

Het Personal Hormonal ProfileTM programma maakt gebruik van 4 voedingsgroepen voor het samenstellen van een maaltijd.

  • Voedingsgroep 1 Eiwitten
  • Voedingsgroep 2 Groenten
  • Voedingsgroep 3 Vetten
  • Voedingsgroep 4 Koolhydraten

Het is belangrijk om 6 maaltijden of eetmomenten per dag te hebben. Vanaf het moment van ontwaken is het van absoluut belang om uiterlijk iedere 3 uur een maaltijd te nuttigen. Ongeacht of je dag om 6:00 of 12:00 uur begint; vanaf het moment van opstaan eet je iedere 3 uur een maaltijd of snack.

Eet, indien überhaupt toegestaan in het profiel, maximaal 2 koolhydraatmaaltijden per dag, maar eet nooit 2 koolhydraatmaaltijden achter elkaar! Start je dag altijd met een maaltijd uit de voedingsgroepen 1 t/m 3. Denk bijvoorbeeld aan kwark, komkommer en visolie of wat salade met kip en noten.

Drink tenminste 2,5-3,5 liter water per dag. Probeer je aan te wennen om voor, tussen en na iedere maaltijd een groot glas water te drinken en niet of nauwelijks te drinken tijdens de maaltijden! Ook groene thee is zeer geschikt om gedurende de dag te drinken.

Wil je meer weten over een voedingsplan speciaal afgesteld op jouw Hormonale profiel?

Laat je gegevens achter

Bron: Personal Hormone Profiling, Caveman Manual