Begin dit jaar ben ik gestart met Personal Training. Ik had al jaren(!) het probleem dat het me niet meer lukte te sporten: iedere keer kreeg ik veel last van mijn spieren, of ik werd steeds ziek. Ik heb diverse sportscholen (ook met personal trainer) bezocht, maar niemand kon me helpen. Toen kwam ik bij Mark met dit verhaal, en de wens om wat af te vallen, want zonder sporten kom je toch al gauw een aantal kilo’s aan.

Samen hebben we bekeken wat het beste bij mij past. Aan de hand van een 12 punts meting en een online vragenlijst zijn we uitgekomen op een voedings- en trainingsplan volgens de personal hormonal profiling richtlijnen. We hebben het heel rustig opgebouwd, mijn voeding aangepast, en ik startte met een supplement wat voor mij ook zeer goed werkt. Langzaam maar zeker ging het steeds beter. Ik heb het in het begin wel een paar keer willen opgeven, zeker als mijn lichaam weer niet wilde mee werken. Het was best zwaar om toch vol te houden, maar ik werd goed gemotiveerd. Mark is betrokken, en de trainingen worden goed afgestemd op wat ik voel en aan kan.

Ondertussen ben ik 8 kilo vetmassa kwijt, wat enorm fijn is. Mijn lijf wordt steeds ietsje sterker. Ik ben minder ziek, en heb minder pijn in mijn spieren. Ik blijf voorlopig personal training volgen, omdat ik er nog niet ben. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat ik op een dag ook lekker mee kan doen met een groepsles bijvoorbeeld.

Ik had toen ik begon niet verwacht dat ik me weer goed zou kunnen voelen. Maar dankzij het sporten en het aanpassen van mijn voeding voel ik me nu dus weer energiek, fit en een stuk beter in mijn vel!