There is no finish line…

Ik ben gestart met personal training omdat ik goed begeleid wilde worden tijdens mijn trainingen, met de juiste aandacht en kennis. Ook wilde ik voor langere tijd echt goed en intensief trainen, zonder te verslappen. Ik wilde fit worden, met minder kilo’s en meer energie!

Mark kende ik al via de sportschool waar hij voorheen werkte en zodoende ben ik uiteindelijk ook bij hem terecht gekomen. We hebben samen gekeken hoe we mijn doelen het beste konden bereiken, welke aanpak daarvoor nodig was. Mark heeft het rustig opgebouwd, gelet op mijn voeding en de trainingen zo ingericht dat ik er alles uit kon halen wat mogelijk was. Hij wist precies hoe ver ik kon gaan. Steeds een stapje verder, en ondanks een kleine blessure konden we het blijven opbouwen en blijven trainen. Mark paste de trainingen op mijn blessure aan, zodat wij hier omheen konden sporten. Dit heeft gewerkt, en resulteerde uiteindelijk in heel wat verloren kilo’s!

Tot nu toe ben ik 11,7 kg vetmassa kwijt! Ook is mijn spiermassa erg toegenomen en mijn visceraal vetwaarde is gezakt van waarde 20 naar 14! Het belangrijkste van alles vind ik eigenlijk dat ik me veel beter en fitter voel. Daar deed ik het uiteindelijk voor, en dit doel hebben we nu al bereikt. En dit kan alleen nog maar uitgebreid worden!

Ik heb de afgelopen tijd erg veel geleerd, vooral op het gebied van voeding. Ik weet wat ik beter wel en niet kan eten, wanneer ik het beste kan eten en welke hoeveelheden ik aan moet houden. Ook weet ik nu wat ik het beste kan eten als ik kijk naar het herstellen van mijn lichaam na een training. De trainingen zijn altijd zwaar, dus goede voeding hoort daar zeker bij.