De gewonnen strijd naar een lager vetpercentage

Toen Mark besloot om zijn eigen personal training te beginnen dacht ik eerst dit is niks voor mij. Toch bleef ik met mijn bezoekjes aan de reguliere sportschool maar hangen in vet percentage en gewicht. In juni 2016 besloot ik small Group trainingen te gaan volgen bij Mark. Toen had ik een vet percentage van 15%. Al snel voelde ik me veel fitter.

Als echte gewichten gooier trainde ik in het verleden natuurlijk alleen mijn bovenlichaam. Tijdens de small Group trainingen train ik mijn hele lichaam. Mark en zijn collega’s letten als geen ander op mijn houding en ze blijven me verbeteren waar nodig. Ook blijven ze maar pushen op een toffe manier om maar verder te gaan en meer te doen.

Al snel begon ik tijdens voetbal wedstrijden te merken dat ik veel sterker en explosiever werd. Al voor december 2016 had ik mijn doelen bereikt. Toch was ik nog niet verzadigd. Mijn volgende doel was tussen de 5 en 6 procent vet, gewoon topfit dus. Samen met Mark heb ik nog meer gekeken naar mijn voeding en eet momenten. Zelf drink ik nog graag een biertje in het weekend. Ook dit bracht de nodige gezonde discussies teweeg tussen Mark en mij. Het biertje ben ik gewoon blijven drinken maar door nog meer gedisciplineerd te zijn met voeding, zat ik in juni dit jaar op 7 procent. Van juni tot september zat er geen vooruitgang meer in. Daardoor raakte ik minder gemotiveerd. Toen Mark in Augustus begon met zijn nieuwe opleiding ( personal hormonal profiling ) heb ik me gelijk bij hem aangemeld als test persoon. Halverwege september heb ik een meting gedaan, deze was 85,5 kg en 8,7 % vet. Gelijk daarna ben ik met het voedingsschema begonnen. De eerste paar dagen was even schakelen. Maar het wende snel en het is super makkelijk toe te passen in mijn drukke baan.

Na 2 maanden volgens de PHP methode gegeten te hebben, is eindelijk mijn doel bereikt. Momenteel weeg ik 84 kg en mijn vetpercentage is 5,2%. Maar belangrijker nog, ik zit veel beter in mijn vel en slaap veel beter. Ik kan het PHP programma dan ook aan iedereen aanbevelen. Zonder de adviezen en sparring momentjes met Mark had ik dit nooit kunnen bereiken. Mijn nieuwe doel is dit vast houden en de Marathon van Reykjavik lopen. Maar samen met Mark Veerman Personal Training weet ik zeker dat me dit gaat lukken.