Ondanks dat ik altijd wel sportief ben geweest kwam er de laatste jaren toch wel wat gewicht bij. En helaas waren dit geen spieren. Na een tennisblessure en een tijd lang weinig sporten begon de kleding ook een beetje strak te zitten. Dit was voor mij wel echt het moment om er weer serieus werk van te gaan maken.

Na veel goede verhalen over Mark Veerman heb ik besloten om een proefles Small Group training bij Mark te gaan doen. Die eerste les was eigenlijk geen pretje, het was zwaar en ik kwam echt zoveel conditie te kort. En toch was ik gelijk verkocht..

Ik heb wel vaker bij sportscholen getraind en ik heb ook wel eens meegedaan aan groepslessen. Maar dit was toch even anders. Door de grootte van de groep (maximaal 8 personen) is er veel ruimte om iedereen persoonlijk te begeleiden. Mark en zijn trainers zijn zeer gefocust op het juist uitvoeren van oefeningen, dit is mijn optiek essentieel om blessuren te voorkomen maar zeker ook om optimaal resultaat uit je trainingen te halen. Ook krijg je geen ruimte om rustig aan te doen, je komt immers om te trainen. De trainingen zijn erg veelzijdig. Ik train nu al bijna een half jaar bij Mark en zijn collega’s en heb nog geen enkele keer exact dezelfde training gevolgd. Dit houdt het vernieuwend en komt mijn motivatie ten goede.

Mark heeft ook veel verstand van voeding en heeft mij hier op verschillende manieren mee geholpen. Mijn persoonlijke doel was het verlagen van mijn vetpercentage. Mark heeft hiervoor een paar richtlijnen opgesteld waar ik vervolgens zelf mee aan de slag kon. Alles wat ik at hield ik bij in een app, en Mark kon hierin zelf ook meekijken en zodoende bijsturen als dat nodig was. Vervolgens was het een kwestie van trainen, goed eten, wegen, vetpercentage meten en eventueel bijsturen.

Na 5 maanden 2x per week trainen onder begeleiding van Mark en zijn collega’s zijn dit mijn resultaten waar ik erg blij mee ben:

• 5,5 kilo aan vetmassa kwijt.
• 9,5 cm van mijn buikomtrek kwijt
• Spiermassa behouden
• Vetpercentage van boven de 15% naar 8,1% gedaald.
• Mijn viscerale vetwaarde is van 5 naar 2 gedaald.

Een prima resultaat waar ik erg tevreden over ben. Daarnaast merk ik aan alles dat mijn conditie sterk verbeterd is, een rondje hardlopen gaat nu zoveel makkelijker dan een half jaar geleden!

Ook zijn mijn eetgewoontes wat veranderd. Geen ingrijpende wijzigingen of moeilijke recepten. Simpelweg wat meer eiwitten en groenten. En in de juiste verhoudingen. Ik heb nooit last van een hongergevoel en voel mij daarbij erg energiek. Dit alles is voor mij een reden om lekker zo door te gaan en dit ga ik ook zeker doen!!