‘Pff fitness, echt niets voor mij! Dat gesleur aan toestellen en gewichten.. Nee hoor, dat is toch voor mannen?!’

Tot een half jaar geleden dacht ik dat ook. 

Maar goed, na een eerste, tweede én derde blessure door het hardlopen (waaronder een langdurige, welke een overstap naar de mountainbike teweegbracht) moest er toch echt iets gebeuren. De eenzijdigheid van hardlopen, het alsmaar ouder worden (huh, echt?!) en de blijkbaar daarbij horende gebreken zetten mij aan het denken.

Mijn man gaf mij een passend cadeau met kerst: “Een goed begin van het nieuwe jaar”, oftewel personal training van Mark Veerman. Na een uitgebreide intake en dito krachtmeting zijn we aan de slag gegaan. En hoe.. geen training is hetzelfde, veel afwisseling en de progressie is groot!

“Tijdens het uitgebreide intakegesprek bespreken we onder andere de levensstijl, medische achtergrond en doelstellingen”, legt Mark uit. “We meten ook de bloeddruk, het gewicht, de verhouding tussen vetmassa en vetvrije massa, viscerale vetwaarde en er volgt een test om het cardiovasculaire uithoudingsvermogen te testen. Zo hebben we een beginsituatie waar we de doelen op kunnen afstemmen.”

Mark is een integere trainer met grote interesse voor de mens en gezondheid. Op de een of andere manier ga ik iedere week weer een stuk verder over mijn grenzen heen. Hierdoor lever ik telkens opnieuw een prestatie. Ik werk me met veel plezier in het zweet en kan me eigenlijk niet meer voorstellen dat ik dit niet eerder heb gedaan.

Mark gaat verder: “Naar aanleiding van het intakegesprek en de uitslag van de test stel ik een persoonlijk trainingsplan op. Tijdens de training streef ik ernaar om samen het maximale eruit te halen op dat moment.”


Ik heb veel minder klachten, ben sterker in mijn rug en ook de knieën kunnen steeds meer aan. Daarnaast heeft de zwaartekracht meer moeite om alles te laten hangen. 😉 En wat een aanvulling is het op het hardlopen; ik loop lichter en gemakkelijker dan ooit!

Kortom: ik raad iedereen aan het krachthonk eens te bezoeken, onder begeleiding van een goede trainer. Je knapt er echt van op! Ik wil mijn supertrainer best met jullie delen. Zelf ben ik voor het komende half jaar al ingepland, dus alle overige momenten zijn voor jullie! Check www.MarkVeerman.nl.