Ik kan me niet herinneren dat ik ooit echt tevreden ben geweest met mijn lichaam. Ik heb nooit overgewicht gehad, maar zodra de zomer (en dus de bikini) dichterbij kwam, merkte ik altijd dat ik stiekem toch een hekel had aan hoe ik er uitzag.

Vroeger sportte ik altijd graag – en veel. Dat werd minder toen ik na de middelbare school ging studeren en later een vaste baan kreeg. Wel ging ik steevast met een vriendin naar de sportschool. Twee keer in de week benen, billen en buik (BBB) en dat werkte toen prima voor mij.

In 2010 verhuisde ik naar Bodegraven. Daardoor viel ik eigenlijk een beetje in een gat. Niet meer twee keer in de week naar de sportschool en ook niemand meer om mee op te trekken op sportgebied. De bank was ’s avonds mijn beste vriend en ik vond het eigenlijk allemaal wel prima. Wel heb ik regelmatig geprobeerd om alleen naar de sportschool te gaan. Dat ging twee maanden goed, daarna viel ik weer terug in mijn oude patroon: bankhangen.

Toen ik in 2012 mijn eigen bedrijf startte, kreeg ik het alleen maar drukker. Veel werken en weinig vrije tijd. Ik was blij als ik ’s avonds even de tijd had om te ontspannen en met de voetjes omhoog kon.

Begin 2015 kwam Mark toevallig ergens ter sprake. Mijn boekhouder trainde bij hem en had al superveel resultaat geboekt. Hij vertelde een beetje wat zo’n training inhield: één op één training, een uur lang helemaal afgemat worden en voldaan naar huis gaan. Dat was precies wat ik wilde! Ik had geen zin en tijd (dacht ik) om uren per week in de sportschool door te brengen, dus dit was de ideale oplossing voor mij.

Ik ging blanco naar mijn eerste gesprek met Mark. Ik dacht altijd dat ik het heerlijk vond om avond na avond thuis op de bank te hangen, maar echt fit ga je je daardoor niet voelen. Ik hoefde ook niet per se gespierd en afgetraind te worden, hoor. Mijn enige en grote doel was eigenlijk: weer fit worden en goed in mijn vel zitten. Drie dagen later had ik al mijn eerste training. Ik was gesloopt, slap en helemaal leeg. Maar ik vond het zo onwijs gaaf dat ik meteen wist dat ik dit wel ging volhouden. Mark richt zijn aandacht niet alleen op het trainen, hij leert je daarnaast ook veel over voeding en herstel. Ik dacht altijd dat ik best goed at, maar dat bleek veel slechter dan verwacht. Voordat ik het wist, paste ik mn broeken al niet meer. Alles zakte af en ik liep in veel te wijde shirtjes. GAAF! 🙂 Natuurlijk zag ik niet alleen aan mijn kleding dat ik veranderde. Ook als ik in de spiegel keek, zag ik het verschil. Ik was pas een paar weken bezig en zag nu al resultaat!

IMG_0012Ik had nooit gedacht dat ik met twee keer in de week personal training en één keer bootcamp al zoveel resultaat zou behalen. Het geeft een ontzettend goed gevoel als je ziet en merkt hoe groot de verandering is die je doormaakt, als je je inspant en bewust bezig bent met wat je eet. Naarmate mijn lichaam verandert, verandert ook mijn doel en nieuwe doelen blijven stellen motiveert mij om door te gaan.

Wel zag ik op tegen de geplande vakantie van Mark. Help! Vier weken geen personal training en mezelf naar de sportschool slepen. Hij had een trainingsschema samengesteld zodat ik zelf (minimaal) twee keer kon gaan trainen. Gelukkig kwam Mark met het idee om een trainingsmaatje te zoeken. Shannon sportte al wel wat langer dan ik, maar we zaten redelijk op één lijn qua gewichten en trainingsschema’s. Wat een top idee! Trainen met iemand die je niet kent is een beetje onwennig in het begin, maar het klikte super tussen ons. Voor we het wisten waren we minimaal vier keer in de week in het krachthonk te vinden.

Zodra Mark terug was van vakantie, besloot ik om twee keer per week personal training te volgen en daarnaast samen met Shannon minimaal twee keer in de week met een schema te blijven trainen. Inmiddels doen we samen ook small group-training bij Mark en ook dat is superleuk!

Als je mij negen maanden geleden had verteld dat ik mijn levensstijl zou omgooien, had ik je keihard uitgelachen. Nu kan ik me niet meer anders voorstellen. ’s Ochtends vroeg (let wel: soms 6:45 uur) sporten, om vervolgens de hele dag energie voor tien te hebben. Natuurlijk heb ik ook wel eens een off-day (of week). Mark heeft mij geleerd dat dit niet erg is, zolang je de draad maar weer oppakt. En als ik mijn before foto zie, schrik ik me nu echt kapot. Ik ben fitter en strakker dan ooit! Ik zou niet anders meer willen.

Aan iedereen die nog twijfelt; gewoon doen!