Ergens in maart 2014 dacht ik bij mezelf: ja, en nu is het wel mooi geweest, dame. Stop met dromen (eet niet die pizza!), durf en vooral: ga het nu gewoon eens doen!

Personal training is iets wat mij al jarenlang ontzettend tof leek. Toch besloot ik eerst zelfstandig aan de slag te gaan door dingen structureel aan te pakken. Ik ben me gaan inlezen om erachter te komen wat voor mij werkt op het gebied van sport en voeding. Deze kennis probeerde ik om te zetten naar een andere levensstijl, die uitdagend en leuk tegelijkertijd is. Op deze manier voelt een regime niet als een regime en zorg je naar mijn idee dat je dicht bij jezelf blijft.

Echter, het omgooien van je levensstijl is en blijft een proces en bij een proces horen pieken en dalen – en die gaven mij behoorlijk wat onrust op zijn tijd. Van emotionele breakdowns na het eten van een bak Ben & Jerry’s (Cookie Dough ;)) tot zeven dagen per week trainen. Het werd hoog tijd voor wat meer balans en toen kwam Mark om de hoek kijken. Mark is jarenlang een collega van mij geweest en ik wist dat hij mij als geen ander kon helpen bij het verwezenlijken van mijn doelen.

En wat een topper is hij! Mark helpt me om te relativeren en niet zo in uitersten te denken. Hij heeft al die tijd het juiste evenwicht weten te bewaren tussen mijn persoonlijke doelstellingen en wensen. Liep het even spaak met mijn voeding, dan zorgde hij voor een nieuw voedingsschema. Had ik behoefte aan een ander soort training? Dan was dit geen probleem, ook als dit betekende dat hij zelf mee moest trainen. Mark prikkelt me bij elke training op een andere manier, zodat ik alles eruit haal wat erin zit.

Mark is realistisch ‘streng’, zonder over te komen als drilsergeant en laat mij niet wegkomen met smoesjes. En nee, dat is niet altijd even leuk. Lees: bij elke vorm van klagen kan ik rekenen op tien burpees extra. Dan leer je wel je mond te houden! Soms is een blik van zijn kant al genoeg. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik elke training 100% heb gegeven.

Inmiddels heb ik grotendeels mijn doelen behaald, maar: die zijn er om bijgesteld te worden. Mark biedt mij de juiste begeleiding om aan mezelf te blijven werken. Momenteel volg ik bij hem small group-trainingen – die eveneens zeer uitdagend zijn – en train ik samen met mijn vriendinnetje Willemijn (zie ook haar waanzinnige succesverhaal). Samen creëren we trainingen op basis van de oefeningen die we hebben geleerd bij Mark en dagen we elkaar uit om progressie te blijven boeken.

Nogmaals: Mark is een topper! Onvermoeibaar, enthousiast en gemaakt om dingen in perspectief te plaatsen. En ja, je mag hem zo nu en dan best van me lenen om ook jouw gewenste doelen te behalen!

Shannon